Kontakta oss

Om ni har frågor till förskolan? Då kan ni antingen fylla i formuläret här nedan så svarar vi så fort vi kan.
Ni kan också ringa 0760563231, skicka ett mejl till lotta@bjornungarna.se eller fylla i formuläret nedan.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Om Förskolan

Vi finns på Björnstjernegatan 18, på regementsområdet, i Ystad.

Förskolan, som startade 1 augusti 2013, består av en avdelning med 12-16 platser för barn i åldrarna 1-5 år. Vi tycker det är viktigt att hålla ett lågt barnantal så att vi har möjlighet att ge varje barn den tid och det stöd de behöver för att må bra och utvecklas i förskolan.

På förskolan arbetar fyra engagerade pedagoger.

Lotta Berg

Huvudman / Rektor 

Det är jag som äger Björnungarnas förskola i Ystad AB. Jag har 25 års erfarenhet av arbete som barnskötare i Ystad Kommun. De tio senaste åren har jag utbildat mig till ekonom och därefter jobbat med personaladministration, bokföring och bokslut. På fritiden är jag engagerad i KFUM-huset som är en mötesplats för barn och ungdomar. När jag är ledig gillar jag att vara i skogen, pyssla med heminredning och släktforska. I förskolan gillar jag skapande aktiviteter.

Lilla Björn

Martina Wald

Förskollärare & Sagopedagog

Min resa började i skolans värld där jag jobbade med barn i åldrarna 8-12 år. Dessa barn hade diagnoserna Aspergers Syndrom och grav DAMP. Det var ett utmanande och roligt arbete, men förskolan lockade mig mer. Efter några års arbete i förskolan bestämde jag mig för att för att läsa vidare. Under studietiden vikarierade jag på olika förskolor för att skaffa mig mer erfarenhet men även att få möjligheten att se hur olika verksamheter ser ut. 2011 tog jag min examen som förskollärare och grundskollärare. Redan då arbetade jag på en mindre förskola i Ystads kommun. Jag kände att jag ville utvecklas vidare och kände att Björnungarna var jobbet för mig. Här började jag i januari 2014. Fritiden ägnar jag åt min familj. Pyssel, bakning och matlagning ligger mig varmt om hjärtat. Att få vara ute i naturen får mig att koppla av och må bra. I förskolan brinner jag för att arbeta med språkutveckling.

Emma Ståhl

Barnskötare

Jag började på Björnungarnas förskola som praktikant när jag gick Barn- och fritidsprogrammet våren 2015. Innan dess sommarjobbade jag på en förskola i Löderup. Efter skolans slut jobbade jag som vikarie på Björnungarna samtidigt som jag jobbade på en restaurang här i Ystad. På fritiden tycker jag det är kul att få komma ut på olika äventyr som ex. resor och att få vara med min familj. I förskolan tycker jag det är kul att få klä ut mig och leka tillsammans med barnen.

Annika Jönsson

Barnskötare & Sagopedagog

Lorem

Stora Björn

Malin Larsson

Förskollärare & Sagopedagog

Jag började arbeta på Björnungarnas förskola i februari 2014. Innan dess arbetade jag i Skurups kommun. Jag är utbildad och legitimerad förskollärare och lärare i grundskolans tidigare år och tog min examen i januari 2006. På fritiden tycker jag om att umgås med min familj och bakar gärna med min dotter Ella. I förskolan gillar jag att arbeta med sagor i olika former.

Cecilia Andersson

Förskollärare

Lorem

Rosa Andersson

Barnskötare

Lorem

Resurs

Maria Larsson

Barnskötare

Lorem

Tillsammans: 

Brinner vi för vår förskola. Vi ser till så att den håller hög pedagogisk kvalitet och att vi har ett familjärt och nära samarbete med de familjer som deltar i vår förskola. Vi lägger också stor vikt vid att möta barnen i en samspelande atmosfär.

Vår utemiljö:

Utanför dörren finns skogen och vi tar tillvara på den genom att upptäcka och utforska det skogen har att ge. Ute på gården finns det utrymme till mycket lek, allt från sandlåda till gungor. Vi är ute mycket och efter maten vilar/sover barnen i vårt vindskydd. Det händer även att vi äter ute. Med våra lådcyklar tar vi oss lätt ut på olika äventyr.

Vår innemiljö:

Vi ser våra lärmiljöer som en viktig komponent till barnens lärande och utveckling. Därför ändrar vi ofta om efter barnens behov och intressen.

Vi försöker erbjuda många olika lärområden som skapande, bygglek, rollek, spel, pussel m.m.

Både vår inne- och utemiljö ändras ibland, då vi vill skapa en miljö utifrån barnens behov och intresse.

Vision och målArbetssättStyrdokumentGDPRFör föräldrar

Öppettider:

Mån-Fre - 7:00-17:00

Vi försöker så långt det är möjligt att tillgodose föräldrarnas behov av lämning och hämtning.

Planering/utvärdering:

Förskolan stänger några gånger per år för planering och utvärdering. Detta meddelas i god tid.

Sommarsemester:

Vi har en öppen dialog med föräldrarna när det gäller sommarsemestern. Vi är lyhörda för föräldrarnas behov och sätter in vikarier om det behövs. Dock kan det bli så att förskolan stänger en eller två veckor. Detta meddelas i god tid.

Adress: Björnstjernegatan 18, 271 39 Ystad

Lilla Björn: 0760 56 32 31
Sora Björn: 0762 13 61 27